HAKKIMDA

1419383305

PROF.DR. SÜLEYMAN KAYNAK FEBO.

1954 yılında Ankarada doğdu. İlk ve orta eğitimini Ankarada tamamladı. Ankara Kurtuluş Lisesi 1971 mezunudur. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi . 1977 yılında Tıp Fakültesini bitirdi.

1978 – 1979 : Zonguldak SSK Hastanesi Dilaver Kömür Ocağı Tabipliği yaptı. 1979 yılında yeni açılan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında asistanlığa başladı ve 14 ay süre ile bu göreve devam etti. Bu süreçte fakülte asistan temsilciliği görevini de yerine getirdi ve fakülte yönetim kurulu üyeliği yaptı.Bu dönem içinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında 2 aylık bir rotasyon yaptı.

1979 yılında , tekrar asistanlık sınavına girerek , Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında asistanlığa başladı. Bu süreç içinde , “1962- 1982 yılları arasında kliniğimizde görülen orbita tümörlerinde tanı ve tedavi sonuçları “ başlıklı ihtisas tezi ile 1983 yılında ihtisasını tamamladı. İhtisas tezini Prof.Dr.İlhan Günalp yönetiminde yaptı.
1983-1985 : Rize SSK hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanlığı kadrosunda zorunlu hizmet yaptı. !985 Mayıs ayında tayini İzmire çıktı. 1985 yılında İzmir Buca SSK hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanlığı yaptı. Aynı yıl içinde açılan sınavla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Yardımcı Doçentliği kadrosuna atanarak 1985 eylül ayında göreve başladı.

1986 yılında İngiltereye görevlendirme ile gitti. Leicester Royal Infirmary , Göz Hastalıkları Kliniğinde , Prof. Ralph Rosenthal başkanlığında kadro ile , diabetik retinopati , senil maküla dejenereasyonu ve dekolman cerrahisi ile ilgili çalışmalar yaptı. Burada yapılmakta olan hasta tarama ve değerlendirme programlarına katıldı. Diabette disk neovaskülarizasyonu üzerindeki bir çalışmayı yürüttü. İngilterede bulunduğu süre içinde , Londra Moorfields Göz Hastanesinde , ekstrakapsüler katarakt cerrahisi ile ilgili olarak ,Mr. Arthur Steele , vitreoretinal cerrahi ile ilgili olarak , Mr. Z. Gregor , diabetik retinopati ile ilgili olarak da Mr. Hamilton çalışmalar yaptı . Cambridge Addenbrook Hastanesi göz kliniklerinde başta vitreoretinal cerrahi ve medikal retina olmak üzere Mr.John Scott ile çalıştı.
1989-92 yılları arasında  Dokuz Eylül Üniversitesi Göz hastalıkları Anabilim Dalı başkanlığını yürüttü.
1988 : Doçentlik sınavını başardı.1990 yılında Ankara Mevki Hastanesinde askerlik görevini yaptı.
1988-1996 : Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde Doçent olarak çalıştı .
1991 yılında Hollanda Rotterdam Erasmus Üniversitesi vitreoretinal cerrahi bölümünde Dr. Peperkam ve Dr. Mertens ile çalıştı. 1992 , 1994 yıllarında , Almanya Duisburg Üniversitesi vitreoretinal bölümünde , Dr. M.Klein ve Dr. Löeshe ile çalıştı.
1989 yılından itibaren , Dokuz Eylül Üniversitesinde Vitreoretinal Cerrahi ile ilgili klinik çalışmaları başlattı.
1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde Profesörlük kadrosuna atandı.

Ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. Ulusal toplantılarda yaptığı tebliğ ve konferanslar ise 367 adettir. Uluslararası dergilerde 55 adet bilimsel çalışmada ismi geçmiştir ve bunlara atıf olarak 33  uluslararası atıf yapılmıştır. Uluslararası toplantılarda 72 adet sunum yapmış olup , bunlardan 14 tanesi uluslararası kongrelerde kurs konuşmacılığı , 35 tanesi ise davetli konuşmacılık olarak yapılmıştır. Şimdiye kadar yayınlanmış Türkçe kitaplar bünyesinde 9 adet bölüm yazmıştır.

1979 yılında itibaren itibaren Türk Oftalmoloji Derneği üyesidir.
Türk Oftalmoloji Derneğinin , İzmir Şubesinde 1994 yılından itibaren 6 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış olup ,iki dönem Başkanlık (1998-2000 ve 2004-2006) iki dönem de genel sekreterlik ( 1996-1998 ve 2000-2002 ) görevini yürütmüştür. Halen İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesidir. ( 20010-2012 ). 1999 ‘da  Türk Oftalmoloji Derneğinin 34. kongresini İzmir ‘de organizasyonunda kongre başkanı olarak görev almıştır. Türk Oftalmoloji Derneği , Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak 4 dönem görev yapmıştır (2000-2002 / 2002-2004/ 2005-2007/ 2007-2009 ) . Bu süreç içinde Türk Oftalmoloji Derneği Kitap Komisyonu üyeliği ve Türk Tabipler Birliği Temsilciliği yapmış ve iki kuruluş arasındaki işbirliğini sağlamıştır. Ayrıca 8 farklı komisyonda zaman zaman görevler üstlenmiştir.

2005 yılında Antalyada düzenlenen 39. Ulusal Oftalmoloji Kongresinin 2. Başkanlığını yürütmüştür. UKOK 2005 , kurulu üyesi olarak kongrenin organizasyonuna katkı yapmıştır.

Türk Oftalmoloji Derneği , Vitreoretinal Birim Yürütme Kurulunda 3 dönem görev yapmıştır. Bu dönemlerden birisnde birim webmasterlık görevini yürütmüştür. Türk Oftalmoloji Derneğinin, Vitreoretinal Cerrahi Birimi , Tıbbi Retina Birimi , Katarakt Refraktif Cerrahisi Birimi ve Eğitim Planlama Birimleri nin de Aktif üyesidir. Eğitim Planlama Birimi Yürütme Kurulu üyeliğinde de bulunmuştur ( 2006-2008) . Şu anda TOD VRC Birim Yürütme Kurulu Üyesi ve Birim Sekreterliğini yapmıştır  (2010-2012).

2011 yılının kasım ayında , Türk Oftalmoloji Derneği Genel Kurulu tarafından Genel Başkanlığa seçilmiştir. 2011-2013 döneminde , Bu dönemde Türk Oftalmoloji Derneği Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. Ayrıca , 2012  yılı TOD 46. ve 2013 yılı TOD 47 . Ulusal Kongre Organizasyon Kurulu Başkanlıkları ve bunun yanısıra TOD İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. Şu anda Türk Oftalmoloji Derneği Yüksek Danışma Kurulu Üyesidir.

Ayrıca Türk Cumhuriyetleri Oftalmoloji Derneği (TCOD) ilk üyelerinden olup , 2000 yılındaki kuruluşundan itibaren bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır ve Bilim Danışma Kurulu Üyeliği ve Kurul Webmasterlik görevlerini üstlenmiştir. Şu anda da TCOD Bilim Danışma Kurulu Üyeliğine devam etmektedir.

Amerikan Oftalmoloji Akademisi (AAO), Amerikan Katarakt ve Refraktif Derneği (ASCRS) , Amerikan Retina Uzmanları Derneği (ASRS) , Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği (ESCRS ) , International Ocular Inflammation Society ( IOIS) , Mediterrenian Ophthalmology Society (MOS) , Karadeniz Oftalmoloji Derneği (BSOS),  Avrupa Vitreoretinal Cerrahi Derneği (EVRS) ve bu derneğin ülke delegeliği görevini yürütmüştür (2004-2006) ve 2004 deki İstanbul Kongresinde , organizasyon komitesinde görev almıştır. SOE ( Avrupa Oftalmoloji Derneği ) ve Euretina üyesidir . Yunanistan Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği fahri üyesidir. Güney Doğu Avrupa Oftalmoloji Derneği Kurucu (SEEOS) üyeleri arasında yeralmıştır. 2008 yılından bu yana , her sene mayıs ayında Pariste düzenlenen , European Board of Ophthalmology (EBO) sınavlarında jüri üyesi olarak görev almaktadır. Ayrıca Malaysia Cerrahi Kolejinin sınavlarında jüri üyesi olarak görev yapmaktadır.

ESCRS Bünyesinde , EBO ‘ya akredite  ( European Board of Ophthalmology) , endoftalmi kursu ekibinde 2001 yılından bu yana görev yapmaktadır ve ESCRS Endoftalmi çalışmasında da bu ekiple birlikte çalışmanın Türkiye ayağını yürütmüştür. Türk Oftalmoloji Derneği  UEMS /  EBO temsilcisidir.

2000 -2007 yılları arasında , Dokuz Eylül Ünivesitesinde İlkbahar Canlı Cerrahi günlerinin organizasyonunda görev almıştır ve TOD Ulusal kongrelerinde çok sayıda , Canlı Cerrahi Koordinasyonu sağlama görevi verilmiştir ve ülkemizde , canlı cerrahi eğitim modelinin yaygınlaşmasında çaba göstermiştir. TOD Başkanlığı sırasında , Genç Oftalmologlar Grubunun kurulmasına öncülük etmiş olup , bu gruba danışmanlık görevini sürdürmektedir. Ayrıca Oftalmoloji Tarihi üzerinde çalışmakta olan TOD komisyonunun  da başkanlığını yürütmektedir.

Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Kliniğinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Eşi Dr.Tülin Kaynak da göz hastalıkları uzmanıdır. Birlikte kurdukları Retina Göz Merkezi 1996 yılından bu yana İzmir Alsancakta hastalara hizmet vermektedir. Tülin Kaynak ve Süleyman Kaynak ‘ın bir kız çocukları vardır ve Defne Kaynak Chicago SAIC Üniversitesine gitmektedir.